Lot en kinderrechten

Lot Roos is bedacht door Herman van Veen en is een initiatief van de Herman van Veen foundation: www.hermanvanveenfoundation.nl De naam Roos verwijst naar: www.rosesforchildren.nl Lot staat symbool voor ieder kind.

Lot gaat om het bewust worden van kinderrechten door verhalen van kinderen als uitgangspunt te nemen. Door deze verhalen maakt Lot op het niveau van het kind de rechten van kinderen bespreekbaar, invoelbaar en overdraagbaar. Lot staat voor verbinding, kennis en verwondering. Lot stelt vragen en gaat zelf ook op onderzoek uit. Lot geeft kinderen een stem! We willen heel veel mensen bereiken en hopen hiermee het lot van kinderen verbeteren.

zetlotop1

Elk stapje is er een! Dit doen we niet alleen, maar met hulp van andere organisaties. Help jij ook mee het lot van kinderen onder de aandacht te brengen? Deze website zal ook in het Engels vertaald worden.

William Deymann (Dakarkids) over Lot:

Onze vele Dakarkids zijn inmiddels bekend met het Lot. Een werelds meisje met rasta haar en een skateboard. Lot zou overal kunnen wonen. En al onze kinderen willen nu ook zo’n skateboard of anders wel zo’n gitaar, zoals de gitaar van Robine Koerts die over enige tijd een lied gaat zingen over onze Lot. Jazeker ook onze Lot. Want Aicha, Abby en veel andere meisjes hebben heel goed begrepen dat Lot een ‘campagne meisje’ is wat in de komende jaren zal uitgroeien als icoon of symbool voor de broodnodige acties om de rechten van ieder kind onder de aandacht te brengen.

Als de (Zet Lot op 1!) website in het Engels, Frans en hopelijk meer talen gaat verschijnen dan kunnen ook de Dakarkids en hun vriendjes en vriendinnetjes in Senegal en andere landen actief mee gaan doen met actie voeren onder de grote en kleine mensen. Aicha (die slimmerd) riep al meteen: Maak kleurplaten van Lot aan op de website, dan kunnen wij die uitprinten en op school uitdelen en mooi laten kleuren.

Goed idee toch!”

terug-lot-homeTerug naar
de home page

iTunes download

Koop hier het lied 'Bent u mij vergeten?' op iTunes. noten

Lot Quiz

In Nederland wonen meer dan 1000 zwerfkinderen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...